Agenda

Overzicht van de agenda van de Kerk en het Dorpshuis

Hier vindt u de activiteiten voor het komende jaar.

12 maart 2023: Mandoline Klanken in de Westerlander Kerk

 

Op Wieringen heb je een oostelijk en een westelijk deel. Over en weer wordt er geholpen met diverse activiteiten, zoals bij feestelijkheden en acties. Meestal met als hoofddoel het verdienen van geld voor de verenigingskas.
Tijdens en na het jaarlijkse Westerlander Dorpsfeest is een aantal leden van het mandoline orkest Oost-Wieringen van de partij. Vaak tijdens het opruimen, maar ook bij de Obstacle Run zijn ze aanwezig om hulp te bieden.
In de pauze, allen gezamenlijk aan de lange tafels met koffie en de restanten koek en taart, wordt er van alles doorgesproken. Zo is er in de loop der jaren een grote saamhorigheid en vriendschap ontstaan.

Tijdens de uitreiking van de waardecheques aan de vele verenigingen moet het doel vermeld worden waar het geld aan besteed gaat worden. Zo kwam het de leden van het orkest ter ore, dat er een mooie kroonluchter in de kerk hangt, en een kleine, ietwat armoedige kroonluchter met slechts drie kaarsjes die nooit branden.
Deze zouden ze graag willen vervangen voor een nieuwe en er wordt al gespaard.
Spontaan heeft Oost-Wieringen aangeboden een concert te geven, waar de netto opbrengst geheel ten goede komt aan een mooie nieuwe kroonluchter.

Enkele jaren geleden vond het “gordijnen concert” plaats, met als motto “Haal het doek maar op”, deze keer is het thema “Steek het licht maar aan”.

Het concert van mandoline orkest Oost-Wieringen, met dirigent Nelleke Boosman, vindt plaats op zondagmiddag 12 maart a.s. aanvang 15.30 uur, de kerk gaat open om 15.00 uur.
Nicolaaskerk, Westerlanderweg 63, 1778 KM Westerland.
Toegang 10 euro, inclusief koffie of thee.

Inlichtingen: Marga Jonas, tel. 06-41481278 of stevemarga2021@gmail.com

 

16 februari 2023: Roon Staal doet Westerland aan tijdens Winter Tour

 

Na de druk bezochte Kerst Tour van 2022 kijkt de 42-jarige zanger, pianist, singer-songwriter en acteur Roon Staal in het nieuwe jaar uit naar zijn Winter Tour die op 2 februari wordt geopend in Venlo. Deze tour voert Staal door 23 dorpen en steden in ons land en eindigt in de vroege lente op 19 maart in Tubbergen.

Het concert te Westerland vindt plaats op 16 februari 2023 in de Westerlanderkerk. Aanvangstijd is 20.00 uur.

Singer-songwriter Roon Staal geniet al meer dan 20 jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn fenomenale tenorstem en prachtige pianospel. Op dit moment brengt hij zijn 16e album ‘Dreamland’ uit met nieuwe eigen werken zoals het ‘Malawiaanse Gebed’ dat hij schreef voor zijn pasgeboren dochter en nieuwe authentieke performances van bekende songs. Begin 2023 treedt de fervente reiziger na een jarenlange pauze i.v.m. corona ook weer op in Japan.

Roon Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd tevens opgemerkt in 1999 door Art Garfunkel, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Hij bracht dat jaar de evergreen ‘Help Me Through The Night’ uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan wordt bewonderaar van Staal’s warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes.

Theater-producties
In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor ‘beste mannelijke bijrol grote musical’.

Tijdens deze Winter Tour speelt Roon Staal in een door zijn publiek veel gewaardeerde kleinschalige en intieme setting prachtige covers voor u zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Art Garfunkel en Paul Simon, ‘Across The Universe’ van John Lennon en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Daarnaast brengt deze singer-songwriter eigen werken ten gehore zoals ‘Peace’, ‘The Journey’, ‘Malawiaans Gebed’ en ‘Weet Waarom Je Leeft’. Ook ‘Help Me Through The Night’ van de hand van zijn oom Ede Staal wordt gebracht.

Staal is als geen ander in staat de emotie en het verhaal van elk lied over te brengen aan de luisteraar. Zijn goede vriend Art Garfunkel benoemt dit als volgt: “The extraordinairy talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world!”.

Voor meer informatie over de Winter Tour of om uw kaarten te bestellen bezoekt u www.roonstaal.com. Reserveren kan ook telefonisch via 06-15403125. Tickets kosten €22,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar.

 

Zondag 7 augustus 2022: Fotobiënnale Wieringen

Zondag 7 augustus is het zover!
Dan start de eerste editie van Fotobiënnale Wieringen!
Online tickets bestellen kan vanaf dinsdag 19 juli op onze site: www.fotobiennalewieringen.nl

 

 

De tickets (passe-partouts) geven je toegang tot alle 5 expositielokaties. Je bent vrij te bepalen wanneer je welke expositie gaat bezichtigen.
Losse passe-partout-tickets zijn vanaf volgende week woensdag 20 juli ook te koop bij de ticketpoints Wieringer boekhandel in Hippolytushoef, de Micaelskerk Oosterland en eilandmuseum Jan Lont Stroe.
Fotobiënnale Wieringen is van 7 augustus t/m 11 september 2022

Schietvereniging de Vrijheid

De Schietvereniging is gehuisvest boven het Dorpshuis:
en is geopend op dinsdag en vrijdagavond vanaf 20.00 uur
Voor info kunt u Bellen met de Secretaresse mevr. D.Heijjer tel nr:06-20468510

Gymvereniging Wieringen, iedere Maandagavond Dames / Heren training

Iedere Maandagavond:
voor de Dames van 20.00 tot 21.00 uur
Heren van 21.00 tot 22.00 uur
Gym in de Gymzaal van het Dorpshuis

Schietvereniging de Vrijheid

De Schietvereniging is gehuisvest boven het Dorpshuis:
en is geopend op dinsdag en vrijdagavond vanaf 20.00 uur
Voor info kunt u Bellen met de Secretaresse mevr. D.Heijjer tel nr:06-20468510

Contact

Graag willen wij u nader informeren over onze mogelijkheden. Ook kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen in ons dorpshuis.
Dit kan nadat u een afspraak heeft gemaakt met onze beheerder.
Voor informatie over de verhuur van het dorpshuis, de gymzaal en de Nicolaaskerk van Stichting Dorpshuizen Westerland, kunt u zich vervoegen tot Marga Jonas-Smit. Telefoon 06-41481278